måndag 30 augusti 2010

En varm dag på Hovenäset...

Dessa ruggiga höstliknande dagar skapar en längtan efter sommar o sol igen.. suck.. sitter o bläddrar i månadens mapp och ser en massa bilder från..  ja inte alls länge sedan, det var ju i början på augusti !! Känns konstigt att det känns som hösten redan kommit.. men jag hoppas på många soliga dagar till, hoppet är väl det sista som överger en.
En härlig lat dag åkte vi in för att promenera runt på Hovenäset som är en liten pärla vid Kungshamn på Västkusten. Det är bara några hundra hus på en kulle invid havet, en liten mysig hamn så bättre kan det inte bli på västkusten en varm sommardag så här bjuder jag på lite bilder om ni har lust.. 
Bilderna går ju klicka på för att få större som vanligt.






Den röda sjöboden ovanför Lars o Albin är till salu.. Bara 975000 för en skev sjöbod.. jisses säger jag jag skulle inte vilja bo på de pålarna.. jag vill allt ha lite mer stadigt under fötterna jag *ler*..


Då skulle denna passa mig bättre.. står i alla fall på land!! och ser härlig ut tycker jag nedan ser man den från sjösidan, men inte var den till salu.. *ler*..



Små pittoreska sjöbodar.. nya bodar, gamla båtar och nya racer.. ja allt är blandat i en charmig mix..



Små vägar, gångar snarare, emellan husen, en del är fantastiskt vackra med ägare som älskar sitt hus o sin lilla trädgård.. anpassad för att må bra i den karga miljön så himla fint.





Gångvägen går precis bredvid detta huset som är så fint pyntat.. precis min stil.. *ler* smög runt knutarna där o fotade kände mig nästan lite skum.

Ja det var en härlig stund att gå där o drömma och kika på alla fina hus och mijöer, själva Hovenäset ser vi från vår badvik vid "Ville".. men på lite håll och oftast åker man bara förbi när man ska in o handla i Kungshamn så detta stop var väldigt roligt och trivsamt. 

Kanske blir det lite bättre väder nu, ser ju ut så om man ser på prognoser och då blir det nog en tur till kusten annars blir det kalas i helgen igen, sambon fyller år.

lördag 28 augusti 2010

Gräset blommar.... eller ja i alla fall mina.

Jag o brudparet ..  hälsar o tackar för alla gulliga o rara kommentarer här hos mig det värmer ju så gott. Veckan har gått fort, jobbet har kört igång och denna helgen är det flytt som gäller för äldste sonen.. sen kanske lite trädgårdstid kan avsättas. 
Kan säga att mycket OGRÄS  härjar i min trädgård i år..


Ogräset växer som sagt men oxå mina odlade grästuvor är vackra just nu.. bla annant Zebragräset är hur fint som helst, stort och ståtligt står det där bredvid Glanskörsbäret.



Kleine Fontäne.. står vackert i gruset på framsidan. Det har precis börjat blomma..



Framför Zebragräset blommar 'Green Envy' vackert också.. nästan alla mina Echinacéa rök till bröllopsdekorationer men just denna sparade jag för att njuta lite själv.. *flin*..




En alunrot som jag inte visat förut är en jag köpte på min trädgårdsresa på försommaren.. i Blå huset köptes denna vackra sort.. just nu kommer jag inte ihåg namnet men jag lägger in den i Moas Flora lite senare när jag letat fram namnet.

Önskar alla en fortsatt härlig helg.. trots regn o rusk, tänka sig det var endast 12 grader när jag åkte hem i eftermiddags .. morr säger jag.. vill ha lite värme igen. 

söndag 22 augusti 2010

Bröllopstider II..

Nu är det klart.. Dottern är gift och allt gick så himla bra. Med en start på morgonen med hällregn sprack solen fram en timma innan vigseln, kunde inte blivit bättre.
Vigsel skulle vara utomhus vid en vacker bygdegård och som tur var hyrde de ett stort tält med sittplatser så vi kunde sitta där för även om solen lyste så var det ju väldigt blött i gräset runtomkring men inte tänkte man på det i det läget, men bra var det i alla fall nu när jag tänker på det i efterhand.
Alla bilder går ju förstås att klicka på för att se dem bättre. 



Det var en fantastiskt duktig fotograf inhyrd som finns här i bloggvärlden, Mikaela Rudhner heter hon och nedan kan ni se direktlänkar på några förhandskikar på hennes foton från bröllopet, eller rättare sagt hon fotade innan alla kom ensam med Daniel o Maria.. så vackra foton som stolt mamma blir jag tårögd bara jag skriver detta.. 
ska bli spännande att se resten av korten hon var ju med länge så det finns nog många fler vackra bilder..

Uppdatering på söndag eftermiddag: Nu har Fotografen lagt upp massa vackra bilder på de tu.. Klicka på länken Mikaela Rudhner ovanför ser ni dem.


Men här kommer mina bilder.. på min underbart vackra dotter och hennes man..


Klart man ska ha näbbar som strör rosenblad där man går.. Sötaste näbbarna David och Cornelia. Bakom är bästa vännerna /Best man o tärna.. Fredrik o Annika.


Bonuskusinen.. Spelar o sjunger mycket vackert vid flera tillfällen under vigseln.. David Fransson heter han, tack för att du kom det var mycket roligt och trevlig säger *f d moster..smile*


Tummen upp för nu är hon min fru.. tänker nog Herr Daniel Karlsson.

Sötaste brudnäbbfötterna


Herr o Fru Karlsson


Det blåstes bubblor på de tu och fotades, var som värsta kändisbröllopet. Finns nog många roliga och vackra kort att botanisera runt i ..

Med dessa två bilder avslutar jag denna lyckliga dag.. känns underbart, roligt och fantastiskt att få ha varit med om detta.. 
TACK säger jag till brudparet som valde att fira sitt bröllop på detta sätt.. de kunde ju faktiskt valt att bara resa bort och bli Makarna Karlsson..

*** LOVE ***


torsdag 12 augusti 2010

Bröllopstider..


Nu går dagarna fort och jag har stort bestyr med att välja klänning, smycken och skor..



Kära dotter ska ju gå o gifta sig med sin Daniel.. och ett par månader har det varit många samtal, oro och frågande från dottern som vill ha sitt perfekta bröllop. 


Vi har varit runt och jagat spetstyg som ska vara dukar middagsborden, blommor från min o mormors trädgård ska pynta borden tillsammans med alla loppisfynd hon gjort.


Hon har i princip dammsugit länets loppisbodar på pressglaslyktor för att fylla alla borden med romantiskt sken.. den 21 augusti är det dags och jag hoppas av hela mitt hjärta att allt blir så underbart fint som de tu önskar.. 

Som ni ser på bilderna har jag ekiperat mig.. sötaste lilla klänningen, smycken och skor.. känner mig riktigt nöjd. Det enda som fattas tror jag är något att ha över armarna, tröja eller sjal.. vad tror ni skulle passa?
Och i dessa bröllopstider har jag blivit inspirerad att virka en ny sorts bröllopsbakelse "Mariabakelse"  med en liten krona och pärlor på..


Ha det gott.. köp en bakelse förresten vet jag.. en riktig smarrig en som smakar ljuvlig, det var riktigt länge sedan jag gjorde det. Tänk att stå där på ett doftande konditori och välja mellan alla ljuvliga, söta och ickenyttiga men mycket smarriga frestelser..nästa lördag är det förresten jag som har ansvaret för att hämta tårtan!! tre våningar tårta.. hu så hemskt hoppas allt går bra med den  transporten!!


måndag 9 augusti 2010

Bua hed.. en riktig pärla!


Måste bara visa korten jag tog i går kväll på vår kvällspromenad, ja en liten bit från "Ville" ca 35 min promenad men oj vad det är vackert. 



Bua hed är ett stort naturreservat som ligger här i Sotenäs kommun. Det är den bäst bevarade kustljungheden i Bohuslän står det på informationstavlorna. Har promenerat hit flera gånger i sommar med Albin och trodde kanske att ljungen skulle vara lite mer utslagen denna helgen men någon eller några veckor till och jag ska vara beredd när hela heden är ljungrosa..

Klicka gärna på bilderna för att se dem bättre..

Men visst blommar den och det känns som det är hur stort som helst.. åt alla håll o tänk lite bakom mig har några lyckosamma människor stugor.. ja det finns bara tre stycken så här långt ut men gisses vilket läge de har. 


Längst ner finns en badplats.. just denna kvällen hängde det regntunga och mörka moln runt hela trakten men inte en droppe regn fick vi på oss.. det var lite roligt att fota med den mörka himlen som skiftade i alla möjliga nyanser.



Härliga stora nypon vid stranden och massa björnbär blir det i år förresten har jag sett, nu gäller det att vara framme så man i alla fall får ett litet kok med björnbär till sylten i höst. 

 Vilda, ulliga och krälande djur fanns på stranden.. 

Ja detta var allt för idag.. alltså, är ni i  närheten av Bua hed ska ni absolut åka dit, men svänger av till vänster alldeles innan man kommer ner till färjan som går till Bohus Malmön.. som är väl värt ett besök det också förresten.. jag börjar visst låta som er privata reseguide.. *fniss*.




torsdag 5 augusti 2010

Fortsatt ledig..

och jag har inte fastnat i källaren bland dammråttor och spindelväv.. nejdå *ler*.. jag njuter allt oxå av min allt mer krympande ledighet.

Fotograferar lite när andan faller på o nåt extra vackert fångar mitt öga som denna daglilja som jag just nu inte vet namnet på men vacker är den. Har tre stycken olika färger på dagliljor som finns på foton i Moas Flora om någon är nyfiken, ska uppdatera med namn så fort jag hittar namnlappar.. suck.. trodde jag var strukturerad med det är bara o erkänna, det enda strukturerade när det gäller namnlappar är att det kan kanske kallas strukturerat kaos !! Ja just det,.. hmm.. det var ju därför jag startade Moas Flora..

För några dagar sedan var jag o dotter på jakt.. efter spetstyg och pressglasskålar till ljuslyktor. Hon ska ju till och gifta sig tösabiten nu i augusti och det ska dukas fint värre med spetsdukar och romatiska skålar i vitt mjölkglas och pressglas, kommer att bli så fint. Hon är en fena på att hitta fina saker på olika loppisar och andra ställen undrar var hon fått det intresset ifrån?.. 


På tal om att hitta.. jag hittade oxå lite fina saker! En hel vacker fin servis för ynka 270 kr.. det kallar jag fynd, ska ha det som vardagsporslin.. eller lite halvfint men visst skulle det duga mer än väl som det finaste finporslinet eller hur?


Tycker den är superfin, vitt porslin med mörkblå blommor och mönster i porslinet.. så vacker.

Hela 44 delar, 4 stycken delar var lite kantstött men inget man inte kan leva med och för övrigt i fantastiskt fint skick..


Vackraste såskannan.

Höstfloxen har börjat blomma nu, denna är lite kul för den är randig på knopparna innan den slår ut.. superfin och mörk mörk lila små blomblad runt kanterna. 

Ha det gott och glöm inte att plocka in lite blommor, nu är den bästa tiden för att  fylla alla sina vaser med en blomma eller flera och få fantastiska blomsterarrangemang utan att det kostar en krona.. det är glädje det.