söndag 26 februari 2012

Krokusarna blommar och nya böcker..

Vilken härlig helg det varit.. solen har lyst och det har varit en klarblå himmel. Kall vind men i lä var det helt underbart och gott, hoppas ni alla haft det lika skönt som jag! Ute börjar det sakta vakna till liv, mina dubbla snödroppar börjar slå ut o några av de vanliga enkla. Förstår nu att jag måste tänka till var jag sätter dessa tidiga älsklingar så de slår ut fortast i grannskapet.. Har inte funderat så mycket på det förut men känner behovet att få mitt lystmäte fort fort på senvintern som det fortfarande är..eller?! . I detta väder luras man att tro att våren är på G i alla fall... och härligt är det!


Dessa krokusar måste ju ha det perfekta läget.. blev så glatt överraskad när jag hittade dem, vilken lycka!! Ja våren kanske är på gång,  mina julrosor som blommade så vackert i januari innan kyla, snö o drivis kom in över grannskapet krossades under snömassorna men nu ser jag små knoppar igen och de gamla ligger som bruna slamsor i jorden.. det finns hopp om en ny blomning alltså.

Har ni varit på bokrean förresten? Jag var där i fredags och hittade små pärlor som jag bläddrat i flera gånger redan. Bergenströms kokbok "Under valnötsträdet" ska bli spännande att laga lite mat ur denna, har hennes andra böcker och gillar dem skarpt. En jag köpte till ordinarie pris var boken om att baka "Macarons" de ser så himla goda o läckra ut dessa små franska läckerheter. Dessutom kom jag på att sambon kan äta dem för man använder inget mjöl i dessa. Någon som har bakat sådana här? Färgpasta ska man ha och det fanns då inte i min vanliga Ica, får leta på andra ställen.
 

Stilguiden var en spännande bok också, den visar olika stilepoker vad gäller möbler.. sånt tycker jag är så roligt att sitta o titta i så den blev jag också glad över. Men den som jag läst mest i nu i helgen är "Engelska trädgårdar", en helt ljuvlig bok med små korta avsnitt om olika sevärda gamla anrika o historiska trädgårdar i England. En karta visar var de finns så det är väl bara o beställa en resa nu då och hyra bil o bila runt för att titta på allt fint som finns.. o vilken lycka det vore!

Ja det var väl allt denna söndagkväll.. nu får ni fortsätta o slappa i soffan, det ska jag göra..kram!
Moa

fredag 24 februari 2012

Vackra färger..

Färger

Är temat i Blomming friday denna vecka hos Katarina. När jag tänkte på temat var det denna bild som poppade upp i mitt huvud.. men det är klart, det finns hur mycket fint som helst när man tänker i temat färger.  Bilderna har jag nog visat förut så ni som sett dem får titta bort *smile*, till denna bild hör ju också historien att stolen fanns i vårt hus när vi köpte det för 8 år sedan och stolen har hängt i källaren tills sommaren som var.


  Honungsrosen 'Helenae Lykkefynd' och 'A Shropshire lad' samt Schersminen

När denna portal, som knappt syns, blommade för fullt med sina underbart vackra ljusa färger kom jag plötsligt på att inne i våra gömmor fanns denna gamla solstol med sitt vackra tyg. Stolen ställde jag framför den gigantiska blomningen och jag fotade för fullt. Så himla vackert och jag tänker på en av Skagenmålarna när jag ser den frodiga blomningen och den gamla solstolen, fast på den målningen jag såg på Skagenmuseét då satt en fin dam där också..

 ' A Shropshire Lad'

Så underbara färger ihop och jag älskar färgkombinationen i tyget. MEN när jag skulle sätta mig strax efter att jag fotat brast tyget, var väl säkert trettio år gammalt så den höll inte för "lilla" mig.. haha..jag satt som i en rävsax så jag var tvungen att ropa på hjälp.. *smile*. Just i dagarna fick jag en katalog hem från Stoff o stil.. och där fick jag se solstolstyg i vackra färger så i år ska jag köpa det och sy nytt till min gamla stol. Så i sommar kanske jag kan sitta där o sniffa när rosorna blommar som mest, precis som i den gamla Skagenmålningen..

Ha en mysig fredag och titta in hos Katarina för mer bidrag på veckans tema FÄRGER.. 

Moa

torsdag 23 februari 2012

Orchideérna blommar o stolsmakeover ..

Lata dagar! eller inte förresten, känns som det är något varje dag trots lov. Men oftast har det varit roliga saker som att passa barnbarn eller pyssla med stolarna jag ska fixa till. Egentligen är det inte så mycket som ska göras utan jag tror helt enkelt att jag är trött o lite sliten så är det något tråk som ska göras så känns det extra tungt. Det är några dagar kvar av lovet så jag får vila, vara ute i det fina vädret som jag hoppas det blir och bara ha det gott resten så ska jag nog vara pigg o alert igen.



 Många orchideér blommar just nu här hemma..

Idag har solen lyst från sin allra soligaste sida och jag har varit ute på en riktig långpromenad med vovven.. härlig var det och fantastiskt varmt. Fick t o m ta av mig handskarna för jag blev så varmt det har inte hänt detta året förut ska jag säga för jag är frusen av mig.


Mina stolar som ska få en rejäl "Makeover", jag visade inspirationsbilden här.. pågår för fullt.
Lotta kom med en kul idé att ha en flik här vid sidan "Moas Verkstad" där man kan följa mina vedermödor vad gäller tapetseriets konst som jag inte alls kan utan är sk självlärd med några få objekt på min meritlista. Men kan någon vara intresserad och vill se kan det ju vara kul.. Får se om det fungerar så inläggen kommer där de ska.

Nu är det torsdag kväll och det känns nästan som fredagsmys redan.. härligt!
Moa

måndag 20 februari 2012

Farfars skåp och min Glasflaskor..

Farfars gamla skåp som stod i sommarstugan till mitten av sjuttiotalet, som jag minns det så tyckte jag det var gammalt o fint redan då. När stugan såldes fick jag skåpet och en gammal bäddsoffa som har följt med mig i flyttar o ett par separationer.. inga större antikviteter men för mig är de fina minnen. 

Idag står skåpet i vårt vinterbonade uterum och är ommålat, skavt och bara så fint. Minns när farfar hade gammalt fint porslin i det som de gamla  röda kopparna med vita prickar, undrar var det tog vägen? Sådana skulle vara roligt att ha idag men jag kanske springer på något liknande endera dagen så som jag ränner runt på loppisar o antikställen i grannskapet.



I mitt skåp finns inget porslin men väl något som mina barnbarn gillar när de kommer. Små leksaker jag köpt på loppis eller små saker som är sparade sedan mina egna var små. Sambon har ju tre barnbarn och jag har också tre.. alla vet att där är leksaker så den står vidöppen vid alla besök. Vi spelar spel, leker med lego, läser eller bäddar till nån nalle i korgen. Allt är lätt o slänga tillbaka vid slut av besök och jag kan sedan njuta av mitt skåp när jag sitter där i korgmöblerna och stickar. 


Just idag har jag "Pyntat om" på mitt skåp, nya blommor har köpts och jag har samlat ihop mina glasflaskor jag samlat på mig. Gammalt nytt och blandat i en härlig röra.. En väldans dyr i en antikaffär.. eller ja 175 kr.. en kostade bara 5 kr.. t o m Kamprads små flaskor finns med.


Mitt nya ögongodis som jag kan njuta av i veckan när jag är ledig.. hmm.. smaka på ordet, LEDIG.. Ja det är gott att vara fri som fågeln nästan.. i alla fall.

Hoppas ni har det lika gott som jag.. 
Moa..

fredag 17 februari 2012

Gammaldags..

Gillar verkligen gammaldags.. fast på ett nytt sätt. Vill ha det nya oxå förstås men gillar blandningen av gamla vackra saker och en ny glans till det, som att måla om och dekorera kanske med nytt tyg eller nåt annat bling bling.. ja ni vet!


Gillar det bekväma som dagens inredning kan ge och det fina nostalgiska som det gamla bidrar med.. ja en salig blandning som jag samlat ihop.. låter rörigt men det är så jag är och jag gissar att många av er har liknande drag... *smile*


 

Finns det nåt vackrare en sommardag... en lite kantstött kanna med plockade blommor från egen trädgård.. daggkåpa, pioner och aklejor.. mina drömmar bukett !


För mig är detta drömbuketten och skulle jag mot förmodan gifta mig en gång till skulle det vara en sån här bukett.. eller nåt åt det hållet ♥


För mig är en doftande pion bättre än den mest dyrbara parfym, tänk o sniffa in i detta rufs.. härligt och oj vad jag längtar till försommar och doftande pioner.



En avslutande bild på min drömbukett från en solig dag i juni förra året.. och hos Katarina är temat denna vecka gammaldags och det gillar jag ju så här är mitt bidrag.

Sista arbetsdagen innan sportlov.. härligt och skönt att veta att man har en hel veckas lov.. OCH så är det fredag och mys.. kan det bättre bli?

Kram / Moa..

onsdag 15 februari 2012

Så här var det tänkt..

Med mina nya fåtöljer..

Bild från Pinterest..

En liten bit kvar innan de ser ut så där men det enda som skiljer i formen är ovankant och att de lagt en fin o fluffig dyna i .. o det kan jag nog fixa. Men det är klart.. den där bakgrunden har jag inte o den blir desto svårare att få till!!  Men jag får nog jobba på om de ska se ut så där..

Ute lyser solen och det är nollan.. eller kanske rent av plusgrader nu, får ut o känna på vädret lite om en stund.

Det gäller o ta vara på dagen.. CARPE DIEM .. som sagt *smile*..

KRAM

tisdag 14 februari 2012

En härlig Alla hjärtans dag..

Happy Valentine´s day to you all..


En bild från Pinterest jag hittade på en härlig Alla hjärtans dag tårta.. Bilden kommer från Sprinkle Bakes.. där du även hittar receptet till denna vackra tårta.. som du kan baka till din hjärtans kär.. eller någon annan du älskar..

Kram o ha en fin dag..

Moa

söndag 12 februari 2012

Kurviga former..

Senaste tillskottet här hemma blev ett par kurviga stolar.. 

 Rokokostolar..  

Ett nytt projekt, som om jag inte har nog men jag tycker det är så roligt med nya saker och här har jag även fått sambon intresserad så lite hjälp kommer att fås. Egentligen var jag på jakt efter en lite annan typ av stol, liknande sniderier men lite mer fåtölj-lik, en så kallad baljstol eller Bergérefåtölj kunde också gå bra men lite svårare att hitta till bra pris eller så var de redan sålda som på länken ovanför.. suck


I olika tidningar har jag länge sett fantastiska fåtöljer och stolar som målats och klätts om i vackra tyger eller bara helt enkelt i något fint linnetyg.. De har vackra träsniderier som jag bara älskar, eller så gillar man inte alls det svulstiga men jag har med tiden blivit mer o  mer nyfiken på dessa möbler. Kanske inte ett helt möblemang men som extra liten piff i mitt andra ska den stå där som ett smycke är det tänkt.. *smile*


Så när jag hittade dessa hos Johan Engberg stod de där som ett gammalt gift slitet par och bara ropade efter lite ömhet och omtanke.. En bra början på min fåtöljkarriär o tanken är att jag ska göra om båda två och sälja en vidare och kanske hittar jag den där andra någon gång som jag suktar efter..



Nu ska penslar och färg plockas fram, sprättkniven arbeta och något nytt tyg inhandlas.. och som ni ser blev det två flugor i en smäll.. broderierna ska varsamt tas vara på, rengöras och sedan bli någon aftonväska som ska flytta in i min lilla Shop.. Men först ska jag ut i solen lite, gå en promenad och njuta av söndagsledigheten.. 
KRAM - Moa







fredag 10 februari 2012

Blooming friday - Valentine's Day..

Hos Katarina denna vecka är det KÄRLEK i centrum inför den stundande Valentine's Day eller som vi säger här i Sverige.. Alla hjärtans dag! 


Tycker hjärtan på rad passar utmärkt för att symbolisera denna kärleksdag som det är.. Vita löjtnantshjärtan är nog bland det finaste som finns på försommaren.. eller ja det finns ju hur mycket vackert som helst men jag kan säga att denna är en ljuv liten pärla som jag verkligen SER när den blommar.. är så himla glad över mina två stora plantor.

Mer KÄRLEK kan ni se på Blooming Friday.. nu ska jag bara slappa för jag har haft en riktigt stönig vecka.. mycket jobb o sena dagar. Nu är det vila som gäller och fredagsmys.. 

Kram Moa


"

fredag 3 februari 2012

Blooming friday - Ny bekantskap!

Temat denna blommiga fredag är "Ny bekantskap". 
Även om det är snöstorm mer eller mindre här, så är det ändå en blommig fredag i bloggvärlden och hos Katarina på Roses and Stuff ser ni fler "Nya bekantskaper"

En "drömrot" jag velat ha några år nu är den dubbla blodörten som den heter på svenska. Sanguinaria canadensis 'Multiplex' heter den på latin och den är helt bedårande ljuvlig. Såg den första gången hos en arbetskamrat och trädgårdsvän och blev helt tagen av dess skönhet, så vit och skir ändå stabil stod den där som ett spjut i vårjorden.. Den bara skrek till mig.. "du måste ha en sån som mig".. ja så tyckte jag minsann den sa. Köpte mig en liten rot samma sommar och väntade med spänning nästa vår.. o väntade o väntade.. Misstänkte starkt att hunden Albin varit i farten, visste att han varit o grävt där i närheten som jag trodde jag planterat.. morr.. sa jag mer än en gång den våren. Sen köpte jag en ny liten rot.. och glömde väl mer eller mindre bort den och förra våren var jag helt säker på att den försvunnit i stora intet denna lilla rot också och visste inte ens var jag planterat denna lilla rot.

Helt plötsligt när jag gick förbi "Nya lunden" såg jag något vitt sticka fram bakom pärlhyacinterna.. vad!! jag böjer undan och vad står där.. den blygaste av alla: MIN BLODÖRT!!!


Så sagolikt vackert, som en dröm nästan och jag blev så glad! Om någon som inte är trädgårdsfrälst läser detta undrar de säkert över min lyriska text, men ni som vet hur det känns när när lyckan blir fullständig över en ny liten blomma förstår mitt lyckorus i den stunden.. Ja gissa om jag fotade den ur alla möjliga vinklar under hela dess livslängd. Nu har jag varsamt flyttat pärlhyacinterna för att inte skada rötterna på blodörten så att den fick större plats och så att jag ser dem genast när de dyker upp igen. 


Här ser ni dem när de slagit ut lite mer.. hur de liksom gömde sig bakom de små blå pärlorna.. 


Tur man har många bilder för livslängden var inte så lång på själva blomman.. men ändå inte så kort som jag fått för mig. De vackra bladen stod däremot länge där om jag minns rätt..


Ja det var min nya bekantskap våren 2011.. en sagolik vacker blomma väl värd att vänta på och jag längtar så tills den slår ut till våren igen.. 


Nu är det dags och göra lite tacos och ha mysfredag.. 
Ta hand om varandra.. 

Moa

onsdag 1 februari 2012

Man vill ha vår..

Även om det är snö ute och ganska fint så toklängtar jag efter vår och vårfina färger..  Eller det är väl förmodligen inte alls konstigt utan fullt normalt, men almanackan säger sin sak och det var som den mörkaste, gnistrande vinterkväll för en stund sedan när hunden och jag tog vår promenad. 


Trots längtan efter färger vad tror ni jag gör när vi skulle köpa nya "Tacoskålar" ..

Ib Laursens små skålar..
Jo, jag köper den ljuvaste krämiga beige färgen.. blir sugen på mjukglass när jag ser färgen och inuti är den som den godaste vaniljglassen. Lustigt val när jag suktar så efter färg men jag gillar verkligen dessa. Kanske ska jag inte alls ha Tacos i de utan glass?! Eller förstås jag kan ju ha både och fast inte samtidigt förstås.. *smile*.. 

I alla fall är de perfekta för tacos när vi bara är två.. såg lite futtigt i de stora skålarna sedan yngste sonen flyttat och nu med nya köket är det extra roligt att köpa lite nytt.

Ja det var lite "mitt i veckan" snack.. brasan brinner och jag göra mig en kopp te.. undrar om det inte blir tacos på fredag, måste ju inviga de nya skålarna.

Ha det gott.. 
Moa